Surówka wielowarzywna

4.8 3.3K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • 250 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 60 g czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
  • 50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 50 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 50 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 5 g cukru
    5 g miodu
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 61.2 kcal / 256.1 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 8.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 4005 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji