Urządzenia i Akcesoria
Surówka wielowarzywna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
250 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
60 g czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
-
50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
50 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
5 g cukru
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g oliwy z oliwek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
61.2 kcal /
256.1 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
4005 mg