
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z serem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
250 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
250 g mleka
-
250 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru
-
30 g masła miękkiego
Masa serowa
-
1 jajko
-
40 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego wykonanego w TM
-
100 g śmietany, 12% tłuszczu
-
500 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
566.8 kcal /
2371.5 kJ
Białko
27.3 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
68.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
843.8 mg