Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym

Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym

4.6 166 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

Łosoś
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
  • 250 g ryżu długoziarnistego
  • 6 dzwonków łososia, świeżych (ok. 150 g szt.)
  • pieprz czarny, mielony do przyprawienia ryby
  • koperek, świeży ok. 0,5 pęczka
  • cytryna pokrojona w plastry
Sos
  • woda do uzupełnienia naczynia (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g serka śmietankowego podzielonego na kawałki
  • 20 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki musztardy średnioostrej
  • 1 szczypta cukru
  • 2 łyżki mieszanych ziół, świeżych posiekanych (np. pietruszki, koperku, szczypiorku, bazylii, estragonu)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 549.7 kcal / 230 kJ
Białko 35.3 g
Tłuszcz 28.7 g
Węglowodany 38.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 862.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji