Urządzenia i Akcesoria
Deser kremowy z amaretti i grappą
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g ciastek amaretti
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka, śmietankowego, podzielonego na kawałki500 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
90 g cukru
-
1 opakowanie cukru wanilinowego5 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
100 - 120 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
40 g rumu40 g grappy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
295 mg
Białko
10 g
Kalorie
2949.1 kJ /
704 kcal
Tłuszcz
60 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
36.6 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska