Wielkanocny pasztet z królika

Wielkanocny pasztet z królika

4.7 201 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków

Składniki

  • 700 g wody
  • 2 - 3 liście laurowe, suszone
  • 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 300 g mięsa z królika, bez kości
  • 200 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w kostkę
  • 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
  • 150 g wątróbki drobiowej oczyszczonej
  • 100 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 100 g warzyw, mieszanych (cebuli, pietruszki i selera)
  • 1 biała bułka, czerstwa (ok. 50 g)
  • 3 jajka
  • masło do natłuszczenia formy

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 222 kcal / 929 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji