Urządzenia i Akcesoria
Faworki - róże
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk
Składniki
-
230 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do posypania blatu
-
4 żółtka
-
20 g masła
-
10 g spirytusu rektyfikowanego 96%, lub wódki10 g rumu
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1 szczypta soli
-
1 białko roztrzepane, do posmarowania ciasta
-
400 - 500 g oleju do smażenia
-
4 łyżeczki cukru pudru do posypania
-
10 łyżeczek dżemu wiśniowego lub truskawkowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15.5 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
1161.6 kJ /
277.6 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
11.4 g