Wersje kompatybilne
Raviolis de nozes com molho de limão e coentros
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raviolis
- 200 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 200 g farinha de trigo integral
- 4 ovos
- 60 g cebola
- 1 dente de alho
- 20 g talo de aipo
- 150 g cenoura
- 20 g azeite
- 50 g miolo de noz
- ½ c. chá de cominhos
- 2 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 40 g queijo-creme
- Água q.b. p/ cozer
Molho
- 30 g azeite
- 3 dentes de alho
- 10 g sumo de limão
- 15 g coentros, só as folhas
- Queijo parmesão ralado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 461 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r52155