Wersje kompatybilne
Risoto de cenoura e lombinhos com manteiga aromatizada
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lombinhos
- 2 lombinhos de porco (400 g cada aprox.)
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 folha de louro
- 1 ramo de alecrim
- 100 g vinho branco
- 3 dentes de alho esmagados
- Azeite q.b. p/ temperar
Risoto e manteiga
- 40 g queijo da Ilha
- 20 g salsa
- 2 c. chá de folhas de alecrim
- 1 c. chá de pimenta rosa em grão
- 1 c. chá de pimenta preta em grão
- 80 g manteiga à temperatura ambiente
- 350 g cenoura cortada em pedaços
- 150 g cebola
- 20 g azeite
- 20 g vinho branco
- 300 g arroz p/ risoto
-
1 ½
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 ½ cubo de caldo de legumes - 900 g água
- 20 g queijo mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2519.1 kJ / 602.1 kcal
- Białko
- 41.3 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 297.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r52103