Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hackbällchen mit Reis und Paprika
- 1 Schalotte
- 1 Knoblauchzehe
- ½ altbackenes Brötchen, eingeweicht und gut ausgedrückt
- 600 g Rinderhackfleisch
- 1 Ei
- 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Majoran
- 1 TL Senf
- 600 g Paprika, gemischt, in Streifen (ca. 1 cm breit)
- 1200 g Wasser
- 250 g Reis, parboiled
Currysauce und Fertigstellung
- 40 g Butter, weich, in Stücken
- 40 g Mehl
-
1
Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht - 2 TL Curry
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 10 g Zitronensaft
- 50 g Sahne
- 50 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3288 kJ / 785 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r51873