
Urządzenia i Akcesoria
Wołowina w czerwonym winie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
700 g wołowiny na gulasz, np. antrykotu, pokrojonej w 3 cm kostkę
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
3 goździki
-
500 g czerwonego wina, wytrawnego
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
5 g rozmarynu, świeżego tylko liście
-
30 g oleju
-
100 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 1-2 cm kostkę
-
100 g pomidorów świeżych, bez skóry, pokrojonych na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
40 g mąki pszennej
-
40 g masła miękkiego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
673.5 kcal /
2817.9 kJ
Białko
42.4 g
Tłuszcz
37.7 g
Węglowodany
19.2 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
1178.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY NA POWITANIE
19 Przepisów
Polska
Polska