Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 豬里肌肉 ,切絲(約0.5公分×5公分)
- 1 茶匙 糖
- 2 茶匙 醬油
- 2 茶匙 米酒
- 10 克 油
- 1 - 1 ½ 大匙 甜麵醬 ,依個人口味調整
- ¼ 茶匙 烏醋
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 8 枝 蔥 ,切絲,泡水後瀝乾
- 1 枝 新鮮紅辣椒 ,去籽,切絲
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 646.6 kJ / 154.7 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 235.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r510980