Urządzenia i Akcesoria
Slow-cooked eggplant pasta sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
dried oregano2 tsp
-
brown onion cut into wedges (3-4 cm)200 g
-
olive oil30 g
-
canned diced tomatoes400 g
-
tomato paste80 g
-
red wine50 g
-
salt plus extra to season½ tsp
-
eggplant cut into pieces (approx. 2 cm)500 g
-
pitted Kalamata olives2 tbsp
-
water1200 g
-
dried pasta of choice320 g
-
shaved Parmesan cheese to serve
-
fresh basil leaves for garnishing
-
toasted pine nuts20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
386.5 mg
Białko
14.3 g
Kalorie
2056.1 kJ /
491.4 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
79.2 g