Urządzenia i Akcesoria
Sos paprykowy à la Ajvar
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
1 słoik
Składniki
-
1000 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 - 150 g cukru
-
70 g oleju
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
2 łyżeczki soli
-
1 liść laurowy, suszony
-
3 ząbki czosnku
-
50 - 70 g białego octu winnego
-
50 g koncentratu pomidorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
3934 mg
Białko
17 g
Kalorie
6706.4 kJ /
1601.8 kcal
Tłuszcz
76 g
Błonnik
22 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
234.2 g