Bulgursalat mit Granatapfelkernen und Feta
TM6 TM5

Bulgursalat mit Granatapfelkernen und Feta

4.5 (468 ocen)

Składniki

  • 100 g Möhren, in Stücken
  • 1 Zwiebel (50 g), halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 10 g Olivenöl
  • ¾ TL Ras el Hanout
  • ¼ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
  • 300 g Wasser
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • ½ TL Salz
  • 120 g Bulgur
  • 20 g Zitronensaft
  • 50 g Babyspinat (siehe Tipp)
  • 50 g Granatapfelkerne
  • 30 g Oliven, schwarz, entsteint, halbiert
  • 50 g Feta, light, in Würfeln (1-2 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1567 kJ / 374 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
51 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
9.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r507267