Gambas Piri-Piri
TM6 TM5

Gambas Piri-Piri

4.5 (237 ocen)

Składniki

  • 8 Knoblauchzehen
  • 10 Piri-Piri-Chili, frisch
  • 1 TL Zitronenschale, gerieben
  • 10 g grobes Salz
  • 30 g Rotweinessig
  • 20 g Weinbrand
  • 800 g Tomatensauce (z. B. von Barilla), siehe Tipp
  • ½ TL Zucker
  • 50 g Olivenöl
  • 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
  • 5 Zweige Thymian, abgezupft
  • 800 g Garnelen, roh, groß, geschält

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1975 kJ / 472 kcal
Białko
41 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r505494