Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung
- 100 g Kletzen
- 300 g Wasser
Fülle und Fertigstellung
- 15 g Butter
- 5 g Weizenmehl, glatt
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ¾ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 Prise Nelkenpulver
- 1 Msp. Zitronenschale
- 4 Perlhuhnbrüste (siehe Variation)
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 4 - 8 Scheiben Rohschinken
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 1 TL Zitronenmelisse, gehackt
- 15 g Schnaps (Birnenschnaps) (opcjonalnie)
- 580 g Wasser
- 500 g heurige Erdäpfel, mit Schale, gut gewaschen, in Spalten
- 40 g Schlagobers
- etwas Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2718 kJ / 649 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r505287