Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dipping sauce
- 60 g tamari (see Tips)
- 1 garlic clove
- 1 tsp apple cider vinegar
- 1 tsp coconut sugar (see Tips)
- 1 fresh red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices
- 1 spring onion/shallot, white part only, cut into pieces (3 cm)
Gyoza meatballs
- 20 g dried shiitake mushrooms
- 20 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded and cut into halves
- 1 spring onion/shallot, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 200 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 500 g pork mince
- 10 g fish sauce (see Tips)
- 2 tsp salt
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch ground black pepper
- 6 - 8 tbsp sesame seeds, for coating (see Tips)
- 2 tbsp extra virgin olive oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 8620.6 kJ / 2052.5 kcal
- Białko
- 165.9 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 141.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.2 g
- Błonnik
- 17.3 g
- Sód
- 10379 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r504729