Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef
- 500 g beef fillet steak, cut into thin strips or pieces (6 cm x 5 mm)
- 2 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
Dressing
- 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 4 garlic cloves
- 30 g fish sauce
- 60 g lime juice
- 20 g palm sugar
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 eschalots (approx. 30 g)
- 30 g red onion, cut into thin slices
- ½ tsp chilli powder
- 2 tsp sesame oil
Assembly
- 50 g roasted salted peanuts
- 6 - 8 sprigs fresh mint leaves (approx. 20-30 g)
- 1 - 2 bunches fresh coriander leaves (approx. 40-60 g)
- 6 - 8 sprigs fresh Thai basil leaves (approx. 20 g)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- ½ Lebanese cucumber, deseeded and cut into bite-size pieces (optional)
- 5 - 10 cherry tomatoes, cut into halves (optional)
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices, for garnishing
- 1 - 2 tbsp fried shallots, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1475.5 kJ / 351.3 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 1494.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r504704