Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g polpa de manga
- 50 g manteiga
- 100 g açúcar amarelo
-
35
g fermento de padeiro fresco
lub 11 g fermento de padeiro seco - 620 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 3 ovos grandes
- 1 pitada de sal
- 120 g passas de uva
- Açúcar q.b. p/ cobrir
- Água q.b. p/ humedecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1961.2 kJ / 468.7 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 86.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 46.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r50326