Urządzenia i Akcesoria
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
75 g sosu teriyaki
-
600 g filetów z łososia, świeżych (4 szt. po 150 g, grubość 3 cm, patrz wskazówka)
-
40 g ziaren sezamu, białego
-
1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
-
8 plastrów korzenia imbiru, świeżego grubości 1-2 mm
-
1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
823.4 mg
Białko
33.6 g
Kalorie
1636.6 kJ /
391.2 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
6.6 g