Wersje kompatybilne
Bruschette con patè di pomodori secchi all'arancio
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pane al sesamo
- 270 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 bustina di lievito di birra disidratato
- 250 g di farina tipo 0
- 250 g di farina di semola di grano duro
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
Patè di pomodori secchi all'arancia
- 1 arancia, preferibilmente biologica
- 25 g di mandorle pelate
- 100 g di pomodori secchi
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco (opcjonalnie)
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 80 g di pomodorini ciliegia, a metà
- 1 cipollotto verde, a rondelle sottili
- 1 pizzico di origano secco
- olio extravergine di oliva, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 686.2 kJ / 155.7 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r500231