Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (3-4 cm)
- 5 g ground cumin
- 10 g ground coriander
- 5 g garam masala (see Tips)
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (see Tips)
- ¼ tsp salt
- ground black pepper, to season
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger, peeled and cut into slices
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 20 g oil
- 200 g brown onion, cut into wedges (approx. 4 cm)
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 green capsicum, deseeded and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g tomato paste
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- dried chilli flakes, to serve (optional)
- cooked rice or naan (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 569.4 kJ / 135.6 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 582.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r494004