Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Dressing jogurtowo-koperkowy
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
150 g jogurtu greckiego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka
-
500 g wody
-
600 g ziemniaków, młodych obranych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
-
300 g zielonych szparagów (1 pęczek), bez twardych końców
-
200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
80 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
80 g roszponki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
503.5 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1292.7 kJ /
308.8 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska