Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
½ ząbka czosnku
-
3 gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 łyżeczka skórki z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
80 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
900 g wody
-
250 g ziemniaków, młodych obranych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
250 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry (ok. 2 filety)
-
150 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
40 g mieszanki młodych sałat40 g botwiny, tylko liście młodej
-
20 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
21 g
Kalorie
1285 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska