Curryhenderl mit fruchtigem Fenchelsalat
TM6 TM5

Curryhenderl mit fruchtigem Fenchelsalat

4.6 (23 oceny)

Składniki

  • 300 g Fenchel, in Stücken (siehe Tipp)
  • 200 g Mangofruchtfleisch, reif, in Stücken (siehe Tipp und Variation)
  • 1 TL Senf
  • ¾ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • 15 g Olivenöl
  • 400 g Hühnerbrustfilets, ohne Haut, in Streifen (2 cm, siehe Tipp)
  • ½ TL Maisstärke
  • 2 ½ - 3 TL gelbe Currypaste
    lub 2 ½ - 3 TL rote Currypaste
  • 80 - 100 g Zwiebeln, in Stücken
  • 100 g Wasser
  • 3 EL Kokosflocken
  • 250 g Naturjoghurt
  • Chilifäden zur Dekoration (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1554 kJ / 372 kcal
Białko
39 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r478945