Wersje kompatybilne
Falafel de judías blancas y chía con salsa de yogur y limón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de sésamo y yogur
- 100 g de yogur griego
- 40 g de mayonesa
- 1 cucharada de aceite de oliva
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
- 3 - 4 ramitas de perejil fresco (sólo las hojas)
- 1 pellizco de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
Falafel
- 1 tira de piel de limón
- 25 g de semillas de chía
- 30 g de cebolla roja
- 1 diente de ajo
- 1 cucharadita de ras el hanout
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 6 - 7 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- 200 g de aceite para freír
- 100 g de hojas variadas de ensalada (mezclum)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1239 kJ / 296 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 818.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r477378