Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g soğan, ikiye bölünmüş
- 250 g kabak, parçalara bölünmüş (3 cm)
- 100 g havuç, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 100 g kapya biber, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
- 200 g domates, ikiye bölünmüş
- 3 diş sarımsak
- 30 g domates salçası
- 5 - 6 dal maydanoz sapı, parçalara bölünmüş (2-3 cm) (opcjonalnie)
- 1 sap kereviz, dilimlenmiş (2-3 cm) (opcjonalnie)
- 70 g kırmızı mercimek
- 1000 g su
- 1 ¾ tk tuz
- ¼ tk toz karabiber
- ¼ tk toz tatlı kırmızı biber (opcjonalnie)
- ¼ tk toz zerdeçal (opcjonalnie)
- ½ tk kimyon (opcjonalnie)
- 40 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2-3 cm) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 503 kJ / 120 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r476178