Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Artisan Bread
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 slices
Składniki
-
almonds80 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
gluten free flour (see tip)400 g
-
olive oil plus extra for greasing60 g
-
sparkling mineral water300 g
-
large eggs 1 beaten for glazing3
-
sugar1 Tbsp
-
xanthan gum1 Tbsp
-
gluten-free baking powder1 ½ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
sesame seeds (opcjonalnie) for sprinkling1 - 2 Tbsp
-
water hot100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
276 mg
Białko
4 g
Kalorie
893 kJ /
214 kcal
Tłuszcz
10 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
26 g