Urządzenia i Akcesoria
Jabłka pod kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
70 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
70 g cukru70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
70 g płatków owsianych
-
70 g mąki pszennej70 g mąki pszennej pełnoziarnistej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5.9 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
1091.1 kJ /
260.8 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
40.1 g