Urządzenia i Akcesoria
Vollkornbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
18 Scheiben
Składniki
-
Hirse100 g
-
Amaranth100 g
-
Reis50 g
-
Buchweizen150 g
-
Wasser600 g
-
Butter zum Einfetten
-
Paniermehl glutenfrei, zum Ausstreuen (siehe Tipp)
-
Kastanienmehl100 g
-
Leinsamen50 g
-
Sonnenblumenkerne50 g
-
2 TL GuarkernmehlJohannisbrotkernmehl2 TL
-
Trockenhefe1 Pck.
-
Zucker1 TL
-
Salz1 TL
-
Backpulver2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
510 kJ /
122 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
18 g