Wersje kompatybilne
Ensalada de quinoa con espinacas, calabaza asada y granada
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de calabaza pelada, en dados de 2-3 cm
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 2 chorrito de miel
- 200 g de quinoa en grano
- 400 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
-
50
g de aceite de sésamo
lub 50 g de aceite de nuez - 15 g de zumo de limón
- 2 cebolletas rectas en trozos de 2 cm
-
2
ramitas de menta fresca (solo las hojas)
lub 2 ramitas de hierbabuena fresca (solo las hojas) - 100 g de espinacas baby frescas
- 1 granada (solo los granos)
- 1 - 2 cucharadas de granillo de almendra tostado
- Wartości odżywcze
- na 4 raciones
- Kalorie
- 6832.7 kJ / 1634.6 kcal
- Białko
- 44.1 g
- Węglowodany
- 159.6 g
- Tłuszcz
- 90.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 37.7 g
- Sód
- 1794.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r459239