Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
TM6 TM5

Herzhafte Krautkrapfen mit Speck

4.4 (143 oceny)

Składniki

Teig:

  • 370 g Mehl
  • 1 Ei
  • 40 g Öl
  • 120 g Wasser
  • 10 g Essig
  • ½ TL Salz

Füllung und Fertigstellung:

  • Butter zum Einfetten
  • 1 altbackenes Brötchen (ca. 50 g), in Stücken
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 50 g Butter, in Stücken
  • 200 g Speckwürfel
  • 500 g Sauerkraut
  • 540 g Wasser
  • Salz nach Geschmack
  • 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2905 kJ / 695 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
77 g
Tłuszcz
31 g
Błonnik
8.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r45923