
Urządzenia i Akcesoria
Pierożki na parze z wieprzowiną
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
300 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości chudego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
120 g słoniny pokrojonej na 2 cm kawałki
-
200 g krewetek, małych, obranych oczyszczonych
-
5 - 10 g liści kolendry, świeżych
-
1 łyżeczka cukru
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
2 łyżeczki soli
-
15 g oleju sezamowego
-
40 g grzybów shiitake, suszonych przekrojonych na pół
-
20 płatów gotowego ciasta na pierożki uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
-
rybia ikra (opcjonalnie) ilość do dekoracji
-
500 g wody
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
83 kcal /
347 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska