Urządzenia i Akcesoria
Pieczony boczek w pięciu smakach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Przyprawa pięciu smaków
-
1 łyżka cynamonu, mielonego2 laski cynamonu przełamane na pół
-
2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego
-
3 gwiazdki anyżu
-
2 łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
-
6 goździków
Pieczony boczek
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżka cukru
-
600 g surowego boczku, bez kości, ze skórą w jednym kawałku
-
2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.5 g
Kalorie
1644.2 kJ /
393 kcal
Tłuszcz
36.7 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
0 g