Polpette al sugo in vasocottura
TM5 TM6

Polpette al sugo in vasocottura

4.8 (107 ocen)

Składniki

Polpette

  • 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
  • 350 g di carne trita mista
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • pangrattato q.b.

Salsa al pomodoro

  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di sale

Terminare la preparazione

  • 500 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 vasetto
Kalorie
1301 kJ / 311 kcal
Białko
24.7 g
Węglowodany
6.4 g
Tłuszcz
20.7 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r457163