Urządzenia i Akcesoria
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
20 g ziaren sezamu
-
60 g czerwonej papryki pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
-
140 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 filety z piersi indyka, bez skóry i kości (sznycle, ok. 400 g)
-
sól ilośc do oprószenia indyka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka
-
czosnek, granulowany ilość do oprószenia indyka
-
tymianek, suszony ilość do oprószenia indyka
-
20 g masła
-
300 g pieczarek
-
800 g wody
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
500 g batatów pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
400 - 450 g różyczek brokułu
-
60 g śmietany, 12% tłuszczu
-
2 łyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
760 mg
Białko
29.6 g
Kalorie
1447.6 kJ /
345.8 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
37.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska