Wersje kompatybilne
Dukkah Lamb Meatballs with Quinoa and Yoghurt Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garlic Yoghurt Sauce
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 1 tsp olive oil
- 200 g fat-free plain yoghurt
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
Lamb, Quinoa and Courgettes
- 95 g blanched hazelnuts
- 1 ½ Tbsp sunflower seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 1 tsp sesame seeds
- ½ tsp black peppercorns
- ¼ tsp dried fennel seeds
- ¾ tsp fine sea salt, plus 2 pinches
- 3 courgettes (approx. 400 g), cut in sticks (5 cm x 1 cm)
- 1 Tbsp olive oil
- 3 garlic cloves, crushed
- 7 sprigs fresh mint, 2 sprigs roughly chopped leaves
- 400 g lamb mince, broken in pieces
- 1000 g boiling water
- 150 g quinoa, rinsed
- 5 Medjool dates
- 150 g carrots
- 20 g tahini
- 15 g cider vinegar
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2906 kJ / 695 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 370 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r448424