Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mélange d'épices garam masala
- 2 c. à café de grains de poivre noir
- 2 c. à soupe de graines de coriandre
- 1 c. à soupe de graines de cumin
- ½ c. à café de noix de muscade moulue
- 1 c. à café de clou de girofle, moulu
- 1 c. à soupe de cardamome en poudre
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 1 feuille de laurier
Poulet au garam masala
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 80 g de crème aigre, 10% M.G.
- 50 g de beurre
- 1 c. à café de sucre (opcjonalnie)
- ¾ c. à café de sel, selon vos goûts
- 500 g de filet de poitrine de poulet, sans peau, en cubes (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1159 kJ / 277 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r447196