Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
1 jajko
-
200 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
20 g mąki owsianej
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
75 g jogurtu naturalnego
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
200 - 250 g liści szpinaku, świeżych
-
3 jajka
-
130 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g wędzonego łososia na zimno, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
10 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11 g
Kalorie
1027.9 kJ /
245.5 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
23.4 g