Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną

Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną

4.1 620 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • woda osolona, do ugotowania makaronu
  • 500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 150 g szynki gotowanej pokrojonej w kostkę
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
  • 400 g śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 627 kcal / 2625.8 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Sód 656.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji