Tris di riso, pesce e verdure
TM5 TM6

Tris di riso, pesce e verdure

4.7 (3 oceny)

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 15 - 20 pomodori ciliegino a metà, a piacere
    lub 1 - 2 pomodori pelati a pezzi, a piacere
  • 320 g di riso Parboiled (cottura 18 minuti)
  • 1400 g di acqua
  • 150 g di piselli surgelati
  • 2 filetti di trota salmonata (400 g circa)
    lub 2 filetti di pesce bianco (400 g circa)
  • 150 g di gamberetti, sgusciati
  • 1 limone, preferibilmente biologico, a fettine (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2406 kJ / 575 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
69.3 g
Tłuszcz
19.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r438095