Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 10 - 12 rametti di erbe aromatiche miste, fresche (es. prezzemolo, basilico, erba cipollina), le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
-
½
peperoncino piccante fresco
lub 2 pizzichi di peperoncino di cayenna secco, tritato - 60 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 100 g di chicchi di quinoa
- 600 g di filetti di salmone, freschi, senza pelle (spessore 2 cm)
- 160 g di peperoni, puliti e a pezzi
- 50 g di cipolla rossa a pezzi
- 120 g di cetrioli, pelati e a pezzi
- 150 g di formaggio feta a pezzi
- 1 cucchiaino di senape di Digione
- 1 cucchiaio di aceto
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 300 g di pomodori perino a pezzi (2 cm)
- 150 - 200 g di avocado a fette
-
100
g di cavolo riccio a fettine sottili
lub 100 g di spinacini - 1 cucchiaio di semi di zucca (opcjonalnie)
- 2 cucchiai di mirtillo rosso, secco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2238 kJ / 534 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r438083