Pizza Margherita
TM5 TM6

Pizza Margherita

4.4 (5 ocen)

Składniki

Impasto

  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 220 g di acqua a temperatura ambiente
  • 1 cucchiaino di zucchero
    lub 1 cucchiaino di malto in polvere
  • 20 g di lievito fresco sbriciolato
    lub 2 cucchiaini di lievito secco (8 g)
  • 400 g di farina
  • 1 cucchiaino di sale

Farcitura

  • 200 g di mozzarella a pezzi
  • 250 g di passata di pomodoro
    lub 250 g di polpa di pomodoro a pezzettoni
  • 2 - 3 pizzichi di sale, a piacere
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 10 - 15 foglie di basilico fresco, spezzettate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2544 kJ / 607 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
78 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r437051