Wersje kompatybilne
Polpette di salmone con crema di ceci e pomodorini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette di salmone
- 250 g di filetti di salmone fresco, a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 2 lime, la scorza (senza la parte bianca)
- 5 fili di erba cipollina fresca spezzettati
- 1 rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 pizzico di pepe
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 2 foglie di salvia fresca
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di pane bianco, semi morbido
- 1 albume
- 35 g di pangrattato
- 35 g di semi di sesamo per panare
Crema di ceci e pomodorini
- 1 cipollotto a pezzi
- 10 g di capperi sott'aceto
- 1 acciuga fresca
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- 100 g di ceci lessati
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 - 50 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2365.6 kJ / 565 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r436511