Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 trozo de guindilla seca (opcjonalnie)
- 40 g de arándanos rojos deshidratados
- 20 g de salsa de soja
- 1 pellizco de romero seco desmenuzado
- 1 cucharada de vinagre de jerez
- 1200 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 200 g de zanahoria en dados de 1 cm
-
200
g de kale (las hojas troceadas, sin parte fibrosa)
lub 200 g de repollo (las hojas troceadas, sin parte fibrosa) - 1 pellizco de nuez moscada molida
- 350 g de pasta corta seca (fusilli, farfalle, tiburones, etc.)
- 40 g de nueces en mitades troceadas
-
150
g de queso fresco (Burgos, Villalón, etc) en dados de 1,5 cm
lub 150 g de tofu firme (Burgos, Villalón, etc) en dados de 1,5 cm - 1 mango maduro en trozos de 2 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2932 kJ / 701 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 98.8 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 1791.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r435992