Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Involtini di carne e verdure
- 80 g di cipolle, tagliate a metà
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco (circa 15 g), le foglie lavate e asciugate
- 20 g di cetriolini sott'aceto
- 360 g di carote, davon 80 g in Stücken (3 cm) und 450 g in Scheiben (5 mm)
- 40 g di pane, a pezzi (3 cm)
- 4 fette di carne di manzo, grandi, per arrosti arrotolati (circa 150 g l’una), battute finemente
- 1 cucchiaio di senape
- 1 pizzico di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe macinato, a piacere
- 8 fettine di pancetta
- 700 g di acqua
- 300 g di patate, a cubetti (2 cm)
- 300 g di cavolo rapa, tagliato a fiammifero (1 cm x 3 cm)
Salsa
- 1 cucchiaio di farina
- 100 g di vino rosso
- 200 g di acqua
- 1 cubetto di dado per brodo di manzo (per 0.5 l)
- 1 pizzico di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe macinato, a piacere
- 4 gambi di prezzemolo fresco, le foglie lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2010 kJ / 480 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r434803