Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina stir-fry z warzywami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
600 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w paski (0,5 x 1 x 5 cm)
-
50 g sosu sojowego
-
300 g makaronu ryżowego, suchego
-
50 g oleju
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka korzenia imbiru, świeżego tartego
-
150 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)
-
150 g marchewki pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)
-
1280 g wody
-
1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
70 g sosu ostrygowego
-
1 łyżeczka brązowego cukru
-
100 g groszek cukrowy, mrożony bez łyka
-
150 g kapusty pak choi, pokrojonej na kawałki150 g kapusty pak choi, baby pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w ukośne plasterki
-
2 łyżki orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
2 cebule dymki pokrojone w ukośne plasterki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1354.3 mg
Białko
27 g
Kalorie
1880.9 kJ /
449.6 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
52.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE POMYSŁY
214 Przepisów
Polska
Polska