Buttermilk corn cakes
TM6 TM5 TM31

Buttermilk corn cakes

4.4 (39 ocen)

Składniki

  • 50 g unsalted butter, plus extra for frying
  • 250 g buttermilk
  • 2 eggs
  • 80 g polenta
  • 150 g plain flour
  • 1 tsp baking powder
  • ¼ tsp salt (see Tips)
  • 2 pinches ground black pepper
  • olive oil, for frying

Wartości odżywcze
na 4 portions
Kalorie
8488.7 kJ / 2021.1 kcal
Białko
47.4 g
Węglowodany
176 g
Tłuszcz
125.3 g
Tłuszcz nasycony
51.6 g
Błonnik
5.7 g
Sód
1434.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r431795