Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 350 - 400 g mixed vegetables, for soup (e.g. courgettes, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips), cut in pieces (2 cm)
- 100 - 150 g mixed vegetables, for sautéing (e.g. onions, shallots, leeks), cut in pieces (2 cm)
- 700 g water (see tip)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled -
½ - 1
tsp fine sea salt, to taste
lub ½ - 1 Tbsp soy sauce, to taste -
50
g frozen mixed vegetables (opcjonalnie)
lub frozen green peas (opcjonalnie) - 60 - 80 g dried pasta, for soup (e.g. orzo), to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 713 kJ / 170.4 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 628.8 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r427791