Zitronen-Baiser-Kuchen
TM5 TM6

Zitronen-Baiser-Kuchen

3.6 (19 ocen)

Składniki

  • 20 g Baisergebäck
  • 150 g Zucker
  • 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
  • 2 Eier (Kl. M)
  • 150 g Mehl
  • 75 g Öl
  • 1 ½ TL Weinstein-Backpulver
  • 100 g Saure Sahne
  • 750 g Wasser, heiß
  • 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 1 Pck. Sahnesteif
  • 200 g Frischkäse
  • ½ Zitrone, Bio, in dünnen Scheiben, zum Garnieren (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1617 kJ / 386 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
25 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r425720